Най-престижният клубен трофей – купата на Шампионската лига вече е на българска земя. Първи възможността да го видят и да се снимат с него имаха гражданите на Русе. Купата пристигна около 11,00 часа в града, където бе посрещнат със специално тържество от кмета на града. Посещението е част от първата европейска обиколка на трофея.

Футболистите на Дунав (Русе) се снимаха с трофея, поогледаха го и дори влязоха в стъклената кабина, в която се превозва купата.

„Знам че тази година нито Левски, нито ЦСКА ще спечелят купата, пожелавам ви в някоя от следващите години вие да станете нейни носители", каза един от организаторите на турнето.

„Дай Боже един ден наистина да я видим във витрината на Дунав”, пожела си кметът Божидар Йотов, който е шеф на футболния клуб.

„Е, поне се снимахме с нея", вдигна рамене треньорът Мирослав Миронов.

От Русе кортежът продължи за София. Патрон на престоя на купата у нас е Красимир Балъков, който бе избран от УЕФА, а негов партньор ще му бъде легендарният вратар Петер Шмайхел.

Трофеят ще бъде в София през почивните дни (17 и 18 октомври). Той ще бъде изложен в специално изградена палатка пред Народен театър „Иван Вазов” със свободен достъп за всички желаещи между 12:00 и 20:00 часа на 17 октомври и между 9:00 и 21:00 часа на 18 октомври.

Поради очаквания голям интерес, влизането в шатрата за снимки с Купата ще става през две ленти. Най-запалените фенове могат отсега да си осигурят влизане през лентата за по-бърз достъп (VIP вход) като се регистрират на специално създадения за обиколката на Купата сайт be-part-of-it.unicredit.eu. Там трябва да изберат последователно „Обиколка на Купата” и „Обиколка и изложба” от двете горни ленти. След това, в секцията за VIP достъп, да регистрират себе си и роднини или приятели като VIP гости на изложбата. Принтираната регистрация трябва да бъде представена на входа на палатката./БЛИЦ