Началникът на сектор "Охранителна полиция" в Ловеч Светослав Славчев поиска повече полицейско присъствие на стадионите противно на световната футболна практика. Въпреки че тенденцията в световен мащаб е полицията да отстъпва място на стюардите, Славчев настоя на всеки трима зрители да има по един полицай.

"Проблемът с агресивните спортни агитки може да се реши с повече полицейско присъствие на стадионите", заяви пред БТА Светослав Славчев след сблъсъците между полицията и феновете на "Левски" в неделя.

По думите на Славчев съотношението на силите трябва да е едно към три полицейски служители към запалянковци. Запалянковците заявиха, че именно необоснованото и провокативно навлизане на полиция в сектора причинило безредиците на Градския стадион в Ловеч.

Славчев обясни, че в резултат на хвърлените стъклени бутилки и камъни от фенове на "сините" към полицаи има двама служители с охлузни рани и един със счупена костица на ръката.

Ловешкият полицейски началник обясни и защо няма задържани за хулиганските прояви.

"Ние установяваме проявилите се лица, но е много трудно, когато тръгнеш да ги извеждаш от стадиона, тъй като останалите от агитката веднага се нахвърлят срещу полицаите, че нарушават правата им и се създава допълнително напрежение, което би ескалирало", каза още началникът, като отрече твърденията, че полицаи са счупили стъклата на един от автобусите с привърженици на "Левски".