В централата на УЕФА в Нион се изтегли жребият за плейофния кръг от квалификациите на Шампионската лига. Стана ясно, че в следващата фаза "орлите" може да играят срещу хърватския Динамо (Загреб). 

За да стигнат до мачове с "модрите", разградчани трябва първо да елиминират азерския Карабах в третия квалификационен кръг.

Динамо (Загреб) ще бъде домакин в първата среща и ще гостува на реванша. 

Лудогорец до момента има три срещи с хърватския гранд в евротурнирите. Първият е в пресявките на ШЛ през 2012 г., година по-късно двата тима бяха заедно в групите на Лига Европа. Последният случай беше преди две години в третия квалификационен кръг на Шампионската лига. Общият баланс в шестте мача е две победи за Лудогорец, едно равенство и три загуби, като българският тим до момента не е отстранявал "модрите".

Първите мачове от плейофите на Шампионската лига ще се играят на 20 и 21 август, а реваншите са седмица по-късно. На 29 август ще се тегли жребият за новия формат на груповата фаза на турнира.

Както е известно, ако Лудогорец отпадне от Карабах в ШЛ, ще продължи в плейофния кръг на Лига Европа. Жребият за този етап от турнира ще се тегли в 14:00 часа.