Официалният сайт на Нефтохимик обяви две новини. Едната е свързана с назначението на нов треньор, а другата с презентирането на нов спонсор.

Начело на „шейховете“ застава опитният специалист Красимир Мечев. За последно той беше начело на Локомотив (Горна Оряховица) във Втора лига, а след това известно време работи във футболна школа в Англия.

Новият спонсор на Нефтохимик е УФА „Интернационал“ ДООЕЛ - мениджърска агенция от Северна Македония със седалище в Скопие.

„Спонсорският договор вече е подписан и мога да кажа, че Нефтохимик го очакват по-добри дни. Вярваме и се надяваме, че проблемите вече са зад гърба ни, а всеки един футболист от отбора вече ще може да мисли само за представянето си на терена“, обяви президентът на клуба Анелия Златкова.

„Новият ни партньор видя в наше лице сериозна възможност за съвместни отношения, защото все пак Нефтохимик е име не само в България, а и в Европа. Да не забравяме, че сме отбор от голям град, което също е атрактивно за хората, които помагат на футбола, допълни тя.

„Работи се усилено по селекцията. Видя се, че Нефтохимик, в каквото и състояние да се намира, все пак е трамплин за много футболисти. Наши играчи отидоха в efbet Лига. Отборът ни ще бъде все по-атрактивна дестинация за футболистите и си пожелавам силен сезон с добри резултати. Вярвам, че няма да се борим за спасение“, коментира Златкова.