ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

Познатият на феновете на ЦСКА Николай Веселинов направи пореден опит да спре реконструкцията на стадион "Българска армия".

След като подаде редица жалби срещу решения на съда, касаещи ремонта на съоръжението, сега той е подал нов сигнал с цел отмяната на разрешителното за строеж на стадиона.

Писмото му е адресирано до началника на "Национална дирекция по строителен контрол", началник на РДНСК София и до главния прокурор на България.

WINBET – Ранно изплащане, Бонус Колонка и още много изненади в Спорт! (18+)

Веселинов представя и списък с 10 допуснати нарушения:

1. Съществуващият Стадион „Българска армия" няма траен устройствен статут (не е предвиден с действащ ПУП) и към настоящия момент се провежда процедура по одобряване
на Проект за подробен устройствен план (ПУП) план за парк и градина по чл. 62, ал. 1 от
ЗУТ на местност Парк „Борисова градина". 

2. Съществуващият Стадион „Българска армия" няма предвиден с действащ ПУП транспортен достъп.

3. Необходимата техническа инфраструктура за правилното нормално функциониране на стадиона не е предвидена по реда на чл. 64, ал. 2 от ЗУТ.

4. Съществуващият Стадион „Българска армия" представлява заварен строеж" и спрямо него не е допустима строителната намеса „реконструкция" (по смисъла на § 5, т. 44 от ДР на ЗУТ).

5. Разрешената „реконструкция" излиза извън обхвата на императивното определението на понятието по § 5, т. 44 от ДР на ЗУТ, тъй като става дума не за реконструкция, а за премахване на заварения и изграждане на напълно нов обект.

6. За Стадион „Българска армия" не са осигурени необходимите места за паркиране съгласно Наредба № РД-02-20-2/2017 г. за планиране и проектиране на комуникационно- транспортната система на урбанизираните територии, без да са налице условията на чл. 43. ал. 2 от ЗУТ. 

7. Не е направено проучване и анализ на транспортното обслужване съгласно чл. 42а, ал. 1 от Наредба № РД-02-20-2/2017 г. за планиране и проектиране на комуникационно-
транспортната система на урбанизираните територии и Наредбата за проучване, анализ и
симулация на транспортното обслужване на Столична община. 

8. Транспортното обслужване на обекта е изцяло недопустимо според разпоредбите на чл. 36, ал. 2, т. 5 от Наредбата за изграждане, поддържане и опазване на зелената система на Столична община.

9. С издаденото Разрешение за строеж са надвишени показателите „плътност" и интензивност" на застрояване, определени с ОУП на СО, чието надвишаване е допустимо единствено с ПУП, одобрен по реда на § 22 от ПЗР на ЗИДЗУЗСО с мнозинство от поне 46 съветника в Столичния общински съвет (три четвърти от общия им брой).

10. Нарушени са разпоредбите на: чл. 43, ал. 1, чл. 64, ал. 2, чл. 137, ал. 3, чл. 142, ал. 5, т. 1, чл. 103, ал. 4, от ЗУТ. § 22 от ПЗР на ЗИСЗУЗСО, чл. 42а, ал. 1 и т. 13 от Приложение № 5 на Наредба № РД-02-20-2/2017 г. за планиране и проектиране на комуникационно- транспортната система на урбанизираните територии, чл. 2, ал. 1 от Наредбата за проучване, анализ и симулация на транспортното обслужване на Столична община и чл. 36, ал. 2, т. 5 от Наредбата за изграждане, поддържане и опазване на зелената система на Столична община.