Президентът на пловдивския футболен клуб Векта - Петър Никленов, даде изключително скандална пресконференция, на която отправи обидни думи срещу шефовете на Локо (Пд) и свои доскорошни приятели Христо Бонев и Атанас Узунов. Футболният бос толкова се ядоса и изнерви пред журналистите, че чак прати Зума и Узунов да ръководят публичен дом, тъй като по думите му нямали място на "Лаута".

Повод за раздора между Векта и ЛокО (Пд) е дербито от първенството на Елитната юношеска група до 17 години, в което талантите на Никленов удариха "смърфовете" с 4:2 на "Лаута". Оказа се обаче, че тимът на Векта е играл с футболист, който е бил наказан от БФС за 3 мача. Последва контестация от страна на "черно-белите", която днес беше уважена и на "черно-белите" беше присъдена служебна победа 3:0.

Никленов се разгневи, защото е искал от Бонев и Узунов да оттеглят контестацията, но получил категоричен отказ.

Президентът на Векта обвини доскорошните си приятели от "Лаута", че най-нагло му откраднали четирима футболисти преди началото на сезона.

"Тъй нареченото ръководство на Локомотив в лицето на Бонев и Узунов не постъпиха мъжки. Никога не съм предполагал, че въпросните хорица ще паднат на толкова ниско ниво. Те извършиха убийство на един техен фен. Нямат чест, морал и достойнство", заяви Никленов.

"Показаха долни страсти и ниски интереси, липса на морал и елементарно мъжко достойнство. Тяхното присъствие е нормално за ръководството на публичен дом, а не за футболен клуб. Узунов си мислеше, че си правя майтап. Само че аз с майтапите приключих. Сега няма да дам бележка на нито едно от десетте момчета, които в момента играят в Локомотив. Ако искат, да си платят по таблицата на БФС. Същият този клуб ми дължи 17 000 лева за гориво от няколко години", оплака се още шефът на Векта.

"Бях болен фен на Локомотив, но след като има такова ръководство, слагам отбора в графата на "Ботев". Преди началото на сезона имаше опит за кражба от страна на Локо на мои деца от набор`96. След разговори с Христо Бонев и Атанас Узунов, взеха само едно дете - Асен Самуилов. През зимната пауза, след като се бяхме уговороли, че няма да правят подобни неща, те ми взеха още три деца. Отидох да си поговорим с Бонев и Узунов, но те мълчаха като женски полов орган и вдигаха рамене. Седяха и ме гледаха като объл камък", каза още Никленов.