Двама от арестуваните общо трима души след скандалния мач от пазарджишката "А" ОФГ между комшиите от Балкан (Варвара) и Локомотив (Септември) бяха осъдени от Районния съд в Пазарджик. Магистратите признаха за виновни 62-годишния Латин Пандуров и 49-годишния Иван Денов. За Пандуров, който събори с ритник на земята дежурния делегат Иван Кунчев и после оказа съпротива на полицаите, беше постановено задържане в ареста на РПУ-Септември за срок от 10 дни.

Хвърлилият бутилка с бира срещу длъжностните лица Иван Денев е с парична санкция в размер 300 лв, пише в днешния си брой вестник “7 дни спорт”.

Двамата футболни хулигани няма да могат да посещават спортни мероприятия в страната и чужбина за срок от една година. Днес изтича 72-часовият срок от задържането на третия обвиняем за безредиците Ивайло Пенев. Според правоохранителните органи именно той е нанесъл удара, след който делегатът Иван Кунчев загуби три зъба.

Мачът между Балкан и Локомотив бе прекратен в 83-ата минута при резултат 1:1. С решение на Дисциплинарната комисия при Областния съвет на БФС в Пазарджик Балкан (Варвара) бе наказан с лишаване от домакинство за 12 срещи и глоба от 1150 лева./БЛИЦ