УЕФА прати румънска съдийска бригада за мача между Беларус и България от Лигата на нациите. Двубоят от Група 3 на Лига „С“ от турнира ще се играе на 5 септември (четвъртък) от 21:45 часа на стадион „ЗТЕ Арена“ в унгарския град Залаегерсег. Беларусите са наказани да домакинстват на неутрален терен заради участието на тяхната държава при руската агресия на територията на Украйна.

Главен съдия на мача е известният Овидиу Хацеган. За негови асистенти са определени Себастиан Георге и Александру Керей. Четвърти рефер ще бъде румънският им сънародник Андрей Кривулете. За делегат на мача е назначен босненецът Марио Джуран, а УЕФА избра Шмуел Щейт от Израел за съдийски наблюдател.

44-годишният Овидиу Хацеган е изключително опитен. Той е свирил мачове от Евро 2016 и Евро 2020, както и от футболния турнир на Олимпийските игри в Рио де Жанейро през 2016 г. Румънецът трябваше да бъде един от съдиите на Световното първенство в Катар преди две години, но през март 2022 г. получи сърдечен арест и в продължение на 443 дни не ръководи мачове. Първо се завърна като отговорник за ВАР, а през лятото на 2023 г. отново започна да свири на терена.

ПРОГРАМАТА НА НАШАТА ГРУПА В ЛИГАТА НА НАЦИИТЕ - ТУК