ПОТОПЕТЕ СЕ В СВЕТА НА СТАТИСТИКАТА!

Скандалният Николай Йорданов беше опеределен за главен рефер на най-напечения мач от предстоящия 13-и кръг на "А" група - Лудогорец - "Левски". Сблъсъкът е в неделя от 16:30 часа на "Лудогорец Арена" и ще се предава директно по ТВ+ за абонатите на "Булсатком". Преди него "сините" имат с 2 точки повече от съперника си от Разград. Асистенти на Йорданов в неделя ще бъдат Веселин Мишев и Иво Колев. И тримата са от София. За четвърти рефер пък Съдийската комисия определи Цветан Кръстев от Варна.

БЛИЦ припомня, че Николай Йорданов ръководи и мача през пролетта между Лудогорец и "Левски", който се игра на "Герена", а селекцията на Ивайло Петев надделя с 1:0 след попадение на Иван Стоянов. В това дерби реферът показа цели 3 червени картона. Йорданов изгони Орлин Старокин и Христо Йовов от "Левски" и Урош Голубович от Лудогорец. След двубоя на "Герена" съдията не е надувал свирката на друг мач н Лудогорец. Иначе "сините" имат 2 победи при Николай Йорданов от началото на календарната 2012 година - победата с 1:0 над ЦСКА на 29 април, както и тази с 2:0 над Монтана на 25 август.

Напоследък се шуми много около Николай Йорданов. Последният му мач беше ЦСКА - Монтана, който "армейците" трудно спечелиха с 1:0 след гол от дузпа на Тасио. Още преди двубоя от 11-ия кръг на първенството се развихри скандал. ЦСКА дори разпространи декларация, чрез която настоя този рефер повече да не получава назначения за техни мачове. След загубата пък от Монтана нададоха вой срещу Николай Йорданов, обвинявайки го, че е подарил дузпата на "армейците".

"Миналият път на мача със Славия казах, че дойдоха трима снайперисти, но сега казвам, че дойдоха едни камикадзета. Господин Йорданов да ме извинява, но 1000 процентова дузпа за нашия отбор. Абсолютно никаква дузпа за ЦСКА. Ако може да ми обяснят съдийската комисия, ако пречим, да спрем да играем и да се занимаваме с други работи. Такива безобразия, по този начин да се подиграват с труда на момчетата...", изригна треньорът на Монтана Атанас Джамбазки след загубата от "армейците". 

"А" ГРУПА - 13 КРЪГ, СЪДИЙСКИ НАЗНАЧЕНИЯ

17 ноември 2012 г. (събота), 14:30 часа
ЛОКО (Сф) - ЧЕРНОМОРЕЦ ТВ+ "Булсатком" 
Никола Попов, Атанас Бозев, Виктор Главински
4-ти съдия: Владимир Вълков

ЛОКО (Пд) - ЧЕРНО МОРЕ
Александър Костадинов, Емил Вангелов, Николай Марков
4-ти съдия: Калин Людмилов

"БОТЕВ" (Вр) - "Ботев" (Пд)
Стефан Спасов, Николай Георгиев, Пламен Хинков
4-ти съдия: Ангел Баялцалиев

ЕТЪР - СЛАВИЯ
Таско Тасков, Николай Ангелов, Пламен Георгиев
4-ти съдия: Георги Димитров

18 ноември 2012 г. (неделя), 14:30 часа

ЦСКА - БЕРОЕ БНТ
Вихрен Манев, Венцислав Гаврилов, Ивайло Милков
4-ти съдия: Ангел Ангелов

МИНЬОР - МОНТАНА
Георги Кабаков, Мартин Маргаритов, Тони Пандарски
4-ти съдия: Атанас Димитров

18 ноември 2012 г. (неделя), 16:30 часа
ЛИТЕКС - ПИРИН (ГД)
Мартин Богдев, Диян Вълков, Димитър Димитров
4-ти съдия: Атанас Димитров

ЛУДОГОРЕЦ - "ЛЕВСКИ" ТВ+ "Булсатком" 
Николай Йорданов, Веселин Мишев, Иво Колев
4-ти съдия: Цветан Кръстев

ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ В "А" ГРУПА

КЛАСИРАНЕТО В "А" ГРУПА