Странно решение взе Съдийската комисия към БФС. Скандалният Стефан Спасов ще ръководи очаквания напечен мач между Славия и Локо (Пловдив). Реферът, който оплеска редица двубои и е известен с прякора си Пастата, ще трябва да свири двубоя на “Овча купел”, който се явява животоспасяващ за “смърфовете”. Пловдивчани трябва да вземат нещо от “белите” за да запазят надежди за оставане в “А” група.

Само преди няколко дни въпросният Стефан Спасов подпря яко Сливен и не даде дузпа на Локо (Мездра). Двата тима завършиха 1:1, а от Мездра обявиха, че са знаели доста преди срещата, че Пастата ще помогне на тима на Данчо Лечков. От БФС не наказаха Спасов, а веднага му повериха друг важен мач за оставане в елита – между Славия и Локо (Пловдив). Петима основни футболисти на "белите" ще пропуснат двубоя, след като си изкараха картони в предишния мач и са наказани.

Още едно назначение за предстоящия кръг буди недоумение. Софийска бригада начело с Николай Йорданов и помощниците Никола Джугански и Николай Ангелов ще ръководят домакинството на "железничарите" срещу Черноморец. Както е известно, Локомотив (София) и Левски продължават битката за третото място, което дава право на участие в Лига Европа.

“А” група, 28 кръг, 9 май, 18,00 часа

ЦСКА - Черно море
Георги Йорданов, Тихомир Боболов, Красимир Кандиларов

Локомотив (Сф) – Черноморец
Николай Йорданов, Никола Джугански, Николай Ангелов

Славия - Локомотив (Пд)
Стефан Спасов, Иво Колев, Цветан Трифонов

Литекс – Берое
Калин Людмилов, Иван Вълчев, Емил Митев

Миньор - Спортист (Своге)
Таско Тасков, Веселин Мишев, Пламен Хинков

Сливен – Пирин
Антон Генов, Венцислав Гаврилов, Кирил Манолов

Монтана – Левски
Станислав Тодоров, Диян Вълков, Георги Дойнов