ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

Първата копка за издигането на паметника на Георги Аспарухов ще бъде направена на 4 май от 10:30 часа, съобщиха движещите проекта за БЛИЦ. Това ще се случи на специална церемония в парк „Гео Милев“, в близост до родния дом на Гунди и на метри от стадион „Академик“. В същия ден се отбелязват 80 години от рождението на легендата на Левски.

На събитието ще присъстват съпругата на знаменития нападател Лита Маркова, председателят на Столичния общински съвет Георги Георгиев, кметът на Район „Слатина“ Георги Илиев и зам.-председателят на „София – европейска столица на спорта" Анатоли Илиев. Очаква се много фенове на Левски да уважат събитието.

3x500 лв. Бонус за мачовете от efbet Лига!

Според предварителните планове, паметникът ще бъде открит в средата на месец май и събитието ще бъде организирано така, че да съвпадне с някой от домакинските мачове на Левски от плейофите. Това пък ще позволи да бъде организирано шествие до стадион „Георги Аспарухов“. Очакванията са на откриването на паметника на Гунди да присъстват около 5000 човека.

Припомняме, че средствата за изграждането му се събират чрез дарения от привърженици на Левски, а инициативата и организацията идва от фенклуб "Редута" и Асоциация "Levski Family". В последните седмици големи даренията направиха бившият вратар на „сините“ Димитър Иванков и сдружение „Левски на левскарите“.