Нов формат на първенството трябва да стартира от следващия сезон, ако Изпълкомът на БФС гласува предложението за формиране на Висша лига с 12 отбора,. Революционните промени са провокирани от най-високо ниво. Идеята е от лятото в елита да се завърнат ЦСКА и Локомотив (София) със забележката, че двата клуба трябва документално да изчистят статута си. В новият формат е предвидено място и за Литекс, който явно няма да бъде изхвърлен във втория ешелон, пише „Тема Спорт”.
 
Също така вече ще има железни правила за всички отбори в елита - всеки, който иска да почне новия сезон във Висшата лига, ще трябва да предостави банкови гаранции за 2,5 милиона лева, лицензиран по нови изисквания стадион с осветление и други екстри. Ще бъде сформирана работна група от юристи и спортни ръководители, които да изчистят проекта идейно и да го поднесат за гласуване.

  "А" група, сезон 2015/16 - програма, резултати и листа на голмайсторите "Б" група, сезон 2015/2016 - програма, резултати и класиране Купа на България - сезон 2015/2016 топка_1.jpg BALL.jpg SOC.jpg soccer_02_1__1.jpg