Капитанът на юношеския отбор в ОФК Пирин (Благоевград) Илиян Бабулев е нападнат и ударен с юмрук в лицето от десетокласник от Икономическата гимназия след тренировка. Инциденът с младия футболист, ученик в Пето СОУ, станал в района на Спортния интернат в Благоевград и вдигна на крака служители на полицията и Спешна помощ. Пострадалият спортист след нанесения тежък удар в лицето от Н. Николов загубил съзнание, няма спомени от случилото се, по спешност е приет в благоевградската болница с мозъчно сътресение и амнезия, пише struma.bg.

Родителите на пребития футболист Ил. Бабулев са силно стресирани от случилото се с детето им. Те превъзмогнаха шока от ужаса и разказаха за преживяното от сина им, за да предпазят други деца от подобна агресия. "Синът ми цяла вечер не можа да се успокои, той дори не знаеше какво точно му се е случило, само повтаряше: Как стана, треньорът знае ли?”, каза бащата Младен, който стои неотлъчно до болничното легло на сина си.

Илиян тренира футбол от предучилищна възраст при треньора Илко Христов, досега в продължение на 10 години не е имал проблеми, изключително стриктен и добър спортист, избран е за капитан на юношеския отбор до 16-годишни. Жестокостта, с която е нападнат Илиян, според очевидци не е предизвикана от поведението му.

Родителите разбрали за инцидента от другите деца, майката Христина научила по телефона, след като няколко пъти позвънила, но синът й не вдигал. Тогава прителите му й съобщили, че след тренировките Илиян останал да поиграе с топката, нападнат е от ученик, по-голям с една година, и на място е извикана линейка, за да му се окаже медицинска помощ.

„Веднага със съпруга ми тръгнахме към интерната, на нито една майка не пожелавам да преживее подобно нещо, ужасът ми, като видях, че го качват в линейка”, каза майката Христина. Тя допълни: „Синът ми е нападнат показно на обществено място, нападнат е умишлено след приключване на спортните занимания от момче, което не тренира в Спортния интернат. От дете, което е било на оградата и гледало, разбрах, че при навеждането да вземе топката синът ми бил чукнат отзад по рамото и при обръщането му е нанесен силен удар, по чудо не е засегнато окото.

Предполагам, че биячът е държал метален бокс, защото такава огромна синина няма как да се получи, ако не е ударен с твърд предмет. Той не пие и не пуши, за него спортът е № 1, отиде здрав, а ето как е сега, а след няколко дни има рожден ден, навършва 16 години, дано дотогава да бъде у дома”, заключи майката.

Родителите са депозирали жалба в полицията, предстои и преглед от съдебен лекар. „Пациентът е приет объркан, с мозъчно сътресение, има загуба на съзнание, без спомени от инцидента, направени са изследвания на скенер и остава под активно лекарско наблюдение”, каза началникът на хирургичния корпус д-р Димитър Димитров. Той поясни, че пострадалото дете има кръвонасядане в областта на окото, ще се провежда болнично лечение.

Служители от Първо РУП - Благоевград работят по случая, нападателят е дал показания пред органите на реда, извършва се проверка. Според коментарите нападението е станало заради бившата приятелка на Илиян, която била харесвана от Николай.
Съотборници на пострадалия Илиян разказаха, че нападението е станало, след като е излязъл, причакан е от група външни лица, които са ученици от Икономиката.