Собственикът на футболeн клуб Белите орли Веселин Ванев е бил пребит пред пункт за вторични суровини в индустриалната зона на Плевен. Босът е понесъл зверски удари по главата с лопата.
 
Биячът е Радослав Асенов, който е от ромски произход и се опитал да ограби футболния бос. На 54-годишният Ванев е оказана медицинска помощ. Няма опасност за живота му. Той се прибрал вкъщи с бинтована глава.
 
Екшънът се разиграл посред бял ден по обяд пред портала на фирма за изкупуване на скрап на ул. "Осъм" в непосредствена близост до ромската махала. Ванев докарал камион с отпадъци. Докато разговарял, група роми се покачили и започнали да грабят медни и алуминиеви предмети.
 
Веселин Ванев се опитал да ги разгони и тогава върху него се нахвърлил 31-годишният Асенов. Пребил го с лопатата, след което си плюл и той на петите. Саморазправата станала пред очите на охраната и служителите на фирмата, които не успели да реагират.
 
Полицията задържала извършителя няколко часа по късно, оповестиха от пресцентъра. Срещу Радослав Асенов има 14 заявителски материала за кражби и грабежи. Осъден е осем пъти за разни престъпления.

До 2009 г. Белите орли (Плевен) играеше в Западната "Б" група, но президентът Веселин Ванев го извади от участие в професионалния футбол.