С грозен инцидент приключи предсрочно мачът от 1-ия кръг на Софийската регионална група – Юг между отборите на Академик (Сф) и Железница. Срещата беше прекратена в 31-ата минута, при резултат 1:0 за „студентите“. Причина за това стана атаката на гостите към съдията Александър Денев. Реферът изяде няколко шамара и ритника и беше принуден да прекрати срещата, пише сайтът vitoshanews.com.

На биячите от Железница ще бъдат наложени различни индивидуални наказания, възможно е част от тях да бъдат извадени от футбола за по 6 месеца. На Академик пък бе присъдена служебна победа с 4:0.

Убедителна победа записа тимът на Царско село, воден от „армейската“ легенда Тодор Янчев, над друг новак в групата БМ Спорт с 4:0. Разписаха се Мартин Георгиев (7), Никола Тодоров (14) и Билян Николов (33,64). Дебют с фланелката на Царско село записаха опитният вратар Боян Пейков (екс играч на "Левски", Миньор Пк, Берое и Локо Сф) и Крум Ловков.

Витоша (Бистрица) разгроми изградения предимно от юноши отбор на "Левски-Раковски" с 4:0. Точни бяха Пламен Стоянов (24), Георги Богданов – Животното (29), Димитър Кръстев (33) и играещият треньор Ясин Мишауи (84). За „Тигрите на Бойко“ добре се представиха още опитните Мариян Германов, Чавдар Атанасов, Антон Вергилов и Константин Николов.