Селекционерът на България по волейбол Пламен Константинов се яви на пресконференцията след загубата с 2:3 от Канада на световното в Полша. Гибона пропусна срещата с медиите при успеха с 3:0 над Мексико заради конфликт с телевизия "Полсат Спорт".

Константинов застана на страната на феновете, които са принудени да плащат, за да гледат мачовете дори на собствения си национален отбор. Пари се генерират и от абонатите на телевизията, за което БЛИЦ информира още през август.

България обаче бе заплашена от Международната федерация (ФИВБ) със сериозна глоба, ако Константинов продължи да отсъства. Ето защо днес той се яви на пресконференцията.

"В началото изглеждаше, че имаме контрол над мача. Канадците обаче заиграха по-добре. Ключовият момент бе в четвъртия сет. Съперникът атакуваше добре, сервисът им бе труден за нас. Не успяхме да противодействаме. Опитахме да затворим мача в третия гейм, но допуснахме четири поредни точки.

Според мен в петия сет се предадохме. Нямахме достатъчно време, за да се върнем в срещата. Не изключвам мислите на играчите да са били още в предходния гейм, който загубихме. Точно това видях в очите им след края му. Изглежда загубихме вяра, че можем да спечелим. Ще се опитаме да елиминираме тези неща и да се съсредоточим в следващия ни мач", заяви Константинов.