От 20:45 часа тази вечер Левски приема на "Герена" Калмар в решителен реванш от третия квалификационен кръг на Лига Европа. Първата среща в Швеция завърши без победител - 1:1.

Преди 24 години двата отбора отново се изправят един срещу друг на европейската сцена. Тогава във вече несъществуващия турнир Интертото "сините" първо губят гостуването в Швеция с впечатляващия резултат 4:5. Вторият мач в София пък завършва 3:3. Така общо падат 15 попадения, като 8 от тях са във вратата на българския тим. В състава на Левски по това време личат имената на Борислав Михайлов, Наско Сираков, Божидар Искренов-Гибона, Николай Илиев, Михаил Вълчев и други.

В групата освен Левски и Калмар са още германският Рот-Вайс (Ерфурт) и Лилестрьом от Норвегия. Немският тим завършва на върха с 9 точки, шведите са втори с 8, а "сините" на третото място с 6 точки.

БЛИЦ припомня за още един сблъсък между Левски и Калмар. Той е през далечната 1972 година, когато двата тима играят контрола в Испания. Шведите бият с 2:0.

През 1978 година пък Калмар играе със Славия в турнира Интертото. "Белите" побеждават в София с 4:1 и измъкват 1:1 на реванша в Швеция. /БЛИЦ