След срамната загуба на ЦСКА от Миньор с 0:3 БЛИЦ ще ви припомни един от последните случаи, в които “червените” се излагат по подобен начин в първенството.

Последната подобна загуба на ЦСКА за първенство на стадион “Българска армия” бе преди 9 години. На 27 февруари 2000 година “червените” се сгромолясаха срещу гостуващия Нефтохимик с 1:4. Тогава президент на ЦСКА бе Любослав Пенев, а треньор бе чичо му - Димитър. Головете за гостите от Бургас вкараха Велиян Парушев (13), Милен Георгиев (36), Тодор Киселичков (47) и пак Тодор Киселичков (51). Почетното попадение за “червените” тогава реализира Димитър Иванов в 45-ата минута.

Интересното е, че в състава на ЦСКА тогава е настоящият нападател Владимир Манчев, както и Светослав Петров, който тази вечер не игра срещу Миньор.
В състава на Нефтохимик тогава е Тодор Янчев, който след това заигра на “Българска армия”.

В следващия кръг ЦСКА падна като гост и от Велбъжд с 1:3, след което Димитър Пенев бе уволнен, а на негово място дойде Спас Джевизов, който дебютира с победа 6:1 срещу Миньор.

Последната загуба на ЦСКА на стадион “Българска армия” с резултат 0:3 е от Галатасарай в предварителните кръгове на Шампионската лига през лятото на 2003 година./БЛИЦ