Vidima_Rakovski.JPGlitex.jpg

ВИДИМА-РАКОВСКИ - ЛИТЕКС
Днес от 16:00 часа

Севлиево, ст. "Раковски"
Съдия: Вихрен Манев


про бг_1.jpgБаланс: 6 мача, 1 победа за Видима-Раковски, 1 равенство, 4 победи за Литекс, г.р. 13:7 за Литекс


Любопитни факти
* След чудесен старт с 5 точки в първите 3 кръга, новакът Видима-Раковски изпадна в психологическа дупка и в последните си 4 мача записа само загуби.
* Видима-Раковски заедно с друг новак - Академик, са единствените тимове в елита, които още не са стигнали до победата на свой терен този сезон - 2 равенства и 2 загуби в 4 срещи.
* Литекс винаги досега е отбелязвал по 2 гола на стадиона в Севлиево, никога не е пропускал да се разпише в шампионатен мач срещу Видима-Раковски на ниво "А" група.
* И в трите си гостувания от началото на сезона Литекс записа равенства - 1:1 с Берое, 2:2 с Локо (Пд) и 1:1 с ЦСКА, като винаги "оранжевите" повеждаха в резултата, но не успяваха да запазят аванса си.
* Литекс няма загуба в последните си 11 мача за първенство.
* Литекс и Славия са единствените отбори в "А" група, които нямат загуба като гост от началото на сезона.
minyor.jpgpirin.JPG

ПИРИН - МИНЬОР (Пк)
Днес от 17:00 часа

Благоевград, ст. "Христо Ботев"
Съдия: Георги Йорданов


Баланс: 30 мача, 13 победи за Пирин, 5 равенства, 12 победи за Миньор, г.р. 38:30 за Пирин

Любопитни факти
* Миньор е отборът с най-слабата защита в "А" група от началото на сезона - 16 допуснати гола в 7 срещи или средно по 2,28 на мач
* Пирин е отбелязал едва 6 гола от началото на сезона. С по-малко са единствено новаците Калиакра и Академик.
* Пирин не е печелил като гост от предишния си шампионатен двубой с Миньор - 1:0 в 16-ия кръг на миналия сезон. Оттогава "орлетата" имат 5 равенства и 6 загуби на чужд терен.
* Миньор претърпя загуби и в четирите си гостувания от началото на сезона.
* Миньор не е записвал равенство в последните си 10 шампионатни мача.
* След като отбеляза 8 гола за Миньор в първите си 20 мача за тима през миналия сезон, сърбинът Горан Янкович не се е разписвал нито веднъж в последните си 13 срещи за "жълто-черните".
* Несменяемият титуляр за Пирин Благой Макенджиев не допусна гол във вратата си за първи път през сезона едва в 7-ия кръг - при 0:0 срещу Калиакра в Каварна
loko_plovdiv_1.JPGkaliakra.jpg
ЛОКО (Пд) - КАЛИАКРА

Днес от 17:00 часа
Пловдив, ст. "Локомотив"
Съдия: Стоян Денев


 
Баланс: не са играли

Любопитни факти
* Загубата с 0:3 от Локо (Сф) в миналия кръг е най-тежкото поражение за Локо (Пд), откакто старши треньор е клубната легенда Христо Бонев. В този двубой "смърфовете" за първи път не успяха да отбележат гол във вратата на съперника под ръководството на Зума
* След 4 безпогрешни изпълнения от бялата точка Здравко Лазаров за първи път изпусна дузпа за Локо (Пд). Това се случи в миналия кръг при загубата с 0:3 от Локо (Сф).
* Локо (Пд) няма загуба като домакин от началото на сезона.
* "Смърфовете" отбелязаха поне по 2 гола във всеки от домакинските си мачове този сезон.
* Калиакра не успя да отбележи гол в последните си 2 шампионатни мача.
akademik_sofia.jpgloko_sofia.JPG
АКАДЕМИК (Сф) - ЛОКО (Сф)
Днес от 17:00 часа

София, ст. "Славия"
Съдия: Радан Мирянов



Баланс: 26 мача, 8 победи за Академик, 10 равенства, 8 победи за Локо (Сф), г.р. 27:27

Любопитни факти
* В столичните дербита Академик играе най-успешно срещу Локо (Сф). Балансът на "студентите" срещу "железничарите" е абсолютно изравнен, като двата тима са си разменили по 27 гола.
* Локо (Сф) няма равенство в последните си 11 шампионатни мача.
* В последните 2 кръга вратарят на Академик Николай Чавдаров допусна 6 гола в мрежата си - колкото предишният титуляр на поста Емил Михайлов в първите 5 срещи на "студентите".
* С двата си гола в миналия кръг срещу Локо (Пд) (3:0) Цветан Генков задмина Стойчо Стоев (сега треньор на Миньор) във вечната клубна ранглиста на стрелците в "А" група и с 60 попадения продължава да се изкачва - вече е на 5-ото място, но му трябват още 22 гола, за да се изравни с четвъртия Спиро Дебърски.
* Дарко Савич е в задочен спор с друг сърбин - Велимир Иванович (Миньор), кой ще стане вторият чужденец с 200 мача в "А" група след Небойша Йеленкович от Литекс. Дарко има 190 до момента, а Веле 191.
* Академик заедно с Калиакра са отборите с най-слабо нападение в "А" група - само по 3 отбелязани гола от началото на сезона.
* "Студентите" нямат спечелена точка като домакин от началото на сезона.

Преди ЦСКА - Монтана - ТУК

Заб.: Посочените баланси са от в. "Тема спорт" и са само за мачовете между отборите в "А" група. Любопитните факти са от в. "Тема спорт" и в. "Меридиан мач".