Играй БЛИЦ ГЕЙМ 3 - ТУК!

Берое посреща Ботев (Пловдив) от 18:45 часа в мач от 4 кръг на Първа лига. Срещата е стотно издание на Битката за Тракия. До момента Берое е надделявал над "канарчетата" 35 пъти, а 38 са победите на сметката на пловдивчани. 26 са двубоите завършили без победител, а головата разлика е 129:156 в полза на Ботев. 

50 са срещите в Стара Загора, където Берое има 27 победи, „жълто-черните“ 9, а равенствата са 14. Най-честият резултат между двата тима е равенство 1:1 (14 пъти), следван от 2:1 за Берое (9 пъти) и 3:0 за Ботев и 0:0 (по 8 пъти). През миналия сезон двата тима си размениха по една победа и записаха две равенства по 1:1.

Winbet - най-голямо разнообразие от пазари! (18+)

Избраниците на Александър Томаш и на Николай Киров са пределно мотивирани да продължат възходящото си представяне от началото на сезона. Берое няма загуба до момента, а в миналия кръг постигна първия си успех - 2:0 над градския си съперник Верея. "Канарчетата" пък стартираха със загуба от Левски (0:1), след което взеха 6 точки от мачовете със Септември (София) и Етър, което ги изкачи в челната тройка на класирането.

Ветеранът Мартин Камбуров и днес ще е голямата заплаха за Ботев. 37-годишният нападател не пропусна да се разписва във вратата на "канарчетата" в последните три мача. Камбуров вече има 13 гола срещу Ботев в кариерата си - 10 в шампионатни срещу и 3 в турнира за Купата на България. Шест от попаденията му срещу "жълто-черните" са с екипа на любимия му Локомотив (Пловдив), 4 за Локомотив (София) и 3 за Берое.

От началото на новия сезон Камбуров има два гола, с което сметката му в родния шампионат набъбна на цели 205 попадения.

Томаш може проблеми с контузени и наказани футболисти и може да разчита на най-доброто. "Предстои ни мач с особен заряд за феновете на двата отбора. Ще излезем срещу един доста добър противник, с много добри индивидуалности. Както винаги Берое ще излезе за победа и се надяваме с помощта на нашите верни фенове, които са ни нужни в този момент, да излезем с чест от този мач", споделиха от треньорския щаб на Берое преди срещата.

Вероятни състави:


БЕРОЕДушан Перниш, Иван Бандаловски, Камен Хаджиев, Ерол Алкан, Александър Василев, Мартин Райнов, Иван Минчев, Вандерсон, Борислав Цонев, Меска, Мартин Камбуров
Треньор: Александър Томаш

БОТЕВ: Даниел Кайзер, Филип Филипов, Костадин Ничев, Радослав Терзиев, Йордан Минев, Серкан Юсеин, Лъчезар Балтанов, Тодор Неделев, Васил Шопов, Густаво Афонсо, Стивън Петков
Треньор: Николай Киров
 

Следете с БЛИЦ: Първа лига - трансфери и подготовка, лято 2018

Първа лига - сезон 2018/2019