27 италиански футболисти са предложени за проби в Черноморец (Бургас) през зимата. Става въпрос за млади играчи на възраст между 18 и 20 години, пише "Меридиан мач". В момента те се подвизават в тимове от Серия "С1" и "С2".

Правата на италианците държат мениджърски агенции на Апенините. Агентите са влезли в контакт с изпълнителния директор на "акулите" Джанпиеро Персикети. Той е получил CV-та на въпросните футболисти и е обещал да ги предостави на новия треньор.

Все още няма яснота кой ще замести напусналия Красимир Балъков. Очаква се в края на идната седмица Митко Събев да обяви решението си. Спрягат се няколко имена, като не е изключено да бъде привлечен и чужденец. Проблем около назначението е свитото финансиране на клуба. Въпреки стагнацията Събев обеща, че бюджетът на Черноморец няма да падне под 4 милиона лева.

Междувременно стана ясно, че молдовският шампион Шериф (Тираспол) проявява интерес и към защитника на Черноморец Йохен Зайц. 30-годишният десен бек е бил забелязан от емисар на тима, който участва в групите на Лига Европа. От Шериф, където играе бившият кадър на "акулите" Владислав Стоянов, обаче искат да вземат германския защитник за смешна сума - не повече от 40 000 евро. /БЛИЦ