Двама руски футболисти са предложени на “Левски”. Те играят на постовете халф и централен защитник, научи БЛИЦ. Имената на играчите не бяха оповестени, но е ясно, че дуото идва от дублиращия отбор на Динамо (Москва). Трансферът е предложен по линия на сътрудничеството с ВТБ, който е сред спонсорите на “Левски”. Както е известно, ръководството на “синия” клуб е в отлични отношения с московския гранд.

Колегите им от Динамо са предложили на Иво Тонев и Тодор Батков да изберат двама от талантите от втория тим. Сред спряганите за трансфер на “Герена” са халфът Игор Хохлов (14 декември 1993 година) и защитникът Павел Евсеев (28 ноември 1992). Досега в “Левски” са ритали трима руснаци. Владислав Радимов, Константин Головской и Владимир Герасимов не оставиха значима следа по време на престоя си в клуба. Само Костя влезе в сърцето на феновете, след като игра 4 сезона със синята фланелка (75 мача, 3 гола). Руската банка "Внешторгбанк" се очаква да продължи сключеният през март 2012 контракт. Както е известно, тази година ВТБ наля в клуба от "Герена" точно 1,5 милиона евро.

Първоначално се предвиждаше договорът между двете страни да е за 36 месеца и "сините" да вземат общо 4,5 милиона евро. Това обаче не се случи. На "Герена" обаче съвсем скоро могат да получат нова, при това далеч по-апетитна финансова инжекция, която да стабилизира отбора. В момента текат усилени преговори с енергийния гигант "Газпром".