Звездата на Локомотив (Пловдив) Джовани е бил предложен на два азиатски клуба, разбра БЛИЦ. Единият е китайски, а другият е от Тайланд. Договорът на бразилеца с "черно-белите" изтича на 30 юни догодина и от януари той може да си подписва с който и да е нов клуба. За да не се случи това, изпълнителният директор на Локото Павел Колев ще говори на четири очи с Джовани, вадейки му оферта.  Не е ясно обаче дали крилото ще се съгласи.

"Джовани е предложен в Азия от мениджъра си. Интересно дали ще има негов трансфер зимата или ще изчака лятото, за да вземе повече пари като свободен агент, ако не преподпише с Локото", поясниха запознати. 

Треньорът на Локомотив Пловдив Александър Томаш ще промени схемата на игра за днешното домакинство на Локо София. Двубоят стартира в 17:30 часа. Специалистът е твърдо решен да сложи край на негативната серия от 6 мача без успех и поради тази причина той ще предприеме изненадващ ход. Според информация на “Тема Спорт” наставникът ще остави на резервната скамейка именно Джовани и другия лидер на тима Димитър Илиев.

Идеята на Томаш е тимът да подходи по-офанзивно и да се търси повече агресия и скорост в атака, като ще заложи на постройка 4-3-3.