Шествие може да предходи най-старото дерби на София и Балканите между "Левски" и Славия. Вероятно предложението на "Спортната библиотека" мачът между двата 100-годишни отбора да се проведе на 16 май е породено от това, че програмата за втората част все още не е ясна и е необходимо време за организация. Преди това, на 11 април, двата тима играят за първи път помежду си в плейофите на втората шестица.

Както е известно, през тази година се навършва един век, откакто двата тима се противопоставят един срещу друг. На 1 април 1915 г. се провежда първа приятелска среща между Славия и "Левски", завършила при 1:0 за „белите“.

Ето какво гласи съобщението:
"В чест на най-старото дерби на Балканите - "Славия" София - "Левски" София, да възкресим традицията на старите символи на Спортна София.

Мачът между "Белите" и "Сините" на 16 май 2015г. да се състои на Националния стадион "Васил Левски", а два часа преди началото на срещата феновете на двата клуба, заедно с футболистите (облечени с клубните си фланелки), да манифестират по софийските улици до централния вход на Националния стадион /както традицията повелява/. Сборното място на "Славия" - София е Руски паметник, а на "Левски" София - паметникът на Апостола на свободата.

Предложения за цени на билети - 5 лв. /За деца и ученици - безплатно/.

Да превърнем юбилейния мач в най-значимото събитие на нашата столица за 2015г.!", гласи съобщението на "Спортната библиотека", публикувано в страницата им във "Фейсбук".

460_2.jpg