Треньорът на Локомотив Пловдив Емил Велев се надява да нанесе трансферен удар в близките дни. Той е поканил в тима бившите футболисти на Литекс Светослав Тодоров и Христо Янев. Тодоров е без клуб след края на миналия сезон, а Янев подписа с ЦСКА. След отпадането от Мура обаче той попадна в черния списък на треньора Стойчо Младенов и бе освободен от армейците.

Онзи ден пък на Велев са били предложени услугите на бившите нападатели на “Ботев” (Пд) Атанас Курдов и Георги Какалов. Надали обаче техни трансфери на "Лаута" ще бъдат одобрени от феновете на черно-белите.

Само преди няколко дни клубът подписа с друг бивш играч на кръвния враг “Ботев” (Пд) Димо Атанасов. Още в началото на подготовката пък се присъедини Тодор Тимонов, който направи име първо на "Колежа".

"Вярно е, че са ми предложени много играчи. Ще водим разговори обаче следващата седмица. До края на месеца чакам отговор от Светослав Тодоров и Христо Янев", каза Кокала.

На "Лаута" не изключват вариант в отбора пак да се завърне Даксон да Силва. 25-годишният бразилец подписа с Вашку да Гама, но така и не може да заиграе за гранда от Рио де Жанейро. Причината е, че жълтата карта на играча не пристигна навреме в местната федерация и той не получи състезателни права за сезона. Емил Велев пък иска да си го върне.

"Зависи дали Даксон ще има желание да се върне пак в отбора. Аз го искам, защото той беше наш основен футболист. Не мога да кажа какви са проблемите, които са възникнали в Бразилия. Ако не си уреди нещата, може да се върне", заяви Кокала.