Новите шефове на “Ботев” (Вр) опитаха да осуетят разтрогването на шестима от играчите си. Италианците предложиха на мераклиите да избягат по една заплата за да останат в клуба. Това стана на специална среща с футболистите късно снощи.

Както е известно, вратарят Веселин Цветковски, защитникът Тихомир Найденов, халфовете Светослав Валериев, Асен Чалъков и нападателите Румен Рангелов и Николай Владинов подадоха молби за прекратяване на договорите си по вина на клуба заради неполучени суми.

На срещата обаче футболистите са били категорични, че няма да останат във Враца. Те останали крайно обидени от цялостното поведение на ръководството. Първо им предложили само по една заплата, при положение, че имат да взимат възнаграждения за два месеца. Когато футболистите попитали за втората дължима заплата станало страшно.

Италианците, вместо да обещаят да я платят, започнали да обиждат играчите. Коментирали кой, какъв дърводелец бил и на база на какво търсели парите си. Така в крайна сметка положението останало без изменение, като в близките дни БФС трябва да реши, дали шестимата имат право да прекратят договорите си по вина на клуба.