Община Разград внесе извънредна докладна записка на последната за годината сесия на Общинския съвет. С нея на 27 декември на футболния клуб Лудогорец ще се предоставят две зали от спортния комплекс край стадион "Лудогорец Арена". Вероятно и двете ще бъдат съборени, за да се изградят нови съблекални и паркинг, които са част от изискванията на стадиона да могат да се играят мачове от евротурнирите.

"Въпреки това местата за коли няма да са достатъчно и в околоблоковите пространства край стадиона ще обособим временни паркинги", каза пред "Дарик" кметът на Разград Денчо Бояджиев.

В двете зали в момента тренират състезателите от клубовете по борба и лека атлетика. Борците ще се преместят в зала "Абритус", която през 2012 г. ще бъде ремонтирана, а лекоатлетите ще имат зала и писта на новостроящия се спортен комплекс за юношите на "Лудогорец".

"До месец май ще бъде изградено и новото осветление на стадиона", съобщи Бояджиев.

То ще бъде с интензивност 1600 лукса, в Ловеч е 1400. Обсъжда се дали да е на 4, 6 или 8 стълба.

Стадион "Лудогорец Арена" е общинска собственост, Лудогорец го ползва по силата на договор за публично-частно партньорство. Междувременно върви подготовка за предоставяне на 30-годишна концесия, в момента се провеждат съгласувателни процедури в две министерства.