Заместник председателят на сдружение „Червени сърца” Сергей Славчев поиска гратисен период от феновете, за да се стабилизират нещата в клуба и да се оформи печеливш бизнес модел. Той обяви своето виждане за формулата на неуспеха в ЦСКА, както и грешките на Александър Томов.

„Никой не прави бизнес план просто така. Прави се план и се заявяват цели. Ако не може да се гони шампионска титла и Шампионска лига, какво правим? Пак вадим прашките и стреляме към главния акционер? В ЦСКА винаги сме били много остро и винаги сме работили с главния акционер по формулата „Парите или живота”. Сега трябва да дадем един гратисен период отборът да започне сам да се издържа”, заяви Славчев в Студио „Дерби”.

„Формулата за неуспеха на ЦСКА е проста: 0 + 3 – 14 = X. Нулата са средствата, които мажоритарният собственик е дал на клуба, 3-те млн. са приходите на ЦСКА, а 14-те млн. са разходите на клуба. Хиксът са дълговете незнайни на ЦСКА. Единственият начин е да се продължи с нов инвеститор, след като старият инвеститор вече не може да издържа клуба”, продължи заместник председателят.

„Сакралната дата за лиценза е по-скоро формална, за да се предоставят необходимите документи за финансовата изрядност на клуба. Това не е дата, в която процесът спира да се изпълнява. Нещата се случиха малко припряно и в последния момент, но нещата ще бъдат овладени и ние няма да имаме абсолютно никакъв проблем – по отношение на участието в шампионата и евротурнирите”, каза още Славчев.

„Предстои след одита да видим едни важни данни, които ще покажат пътя, по който ЦСКА може да продължи да се развива. Пред нас са поели ангажимент Милко Георгиев и Боби Лазаров публичността да стане факт най-накрая и можем да разчитаме на достоверна информация, инвеститорите също ще имат тази информация. Намеренията на г-н Милко Георгиев не са да става президент, изпълнителен президент или нещо такова. Той работи по чисто емоционални причини за ЦСКА. Той беше нужното сечение, което да ни обедини в тази трудна ситуация. Оперативно предполагам, че ще са двама изпълнителни директори. Не трябва да излъчваме човек, на когото само ние да вярваме, а и хората, които дават средствата, да му вярват. Иначе те няма да дават средствата”.

„Томов и Младенов не успяха да се справят с привличането на партньори и сподвижници. Това беше основното, което принуди г-н Томов да се оттегли, той просто не намери партньори. Неговото ревностно отношение към акциите прогони някои хора от клуба. Той изгони цяло сдружение от клуба – „ЦСКА Завинаги”, а можеше да им даде едни 5% и така да ги приобщи към себе си, да използва техния имидж и като свой имидж. Очевидно ревността на Томов се корени в това, че господата Чакмаков и останалите в „ЦСКА Завинаги” щяха да упражнят акционерите права и нямаше да стоят в неведение”, завърши Славчев.