Бразилският нападател Игор Тиаго беше представен като играч на Брюж. Той е подписал договор за четири години със „синьо-черните“, съобщава официлният сайт на белгийския клуб.

21-годишният таран е продукт на школата на Крузейро. През февруари 2022 г. става част от Лудогорец. През изминалия сезон вкара 23 гола в 32 мача във всички турнири. В първенството се отличи с 15 попадения и осем асистенции.

Игор Тиаго от няколко дни е в Брюж, където посети клубната база и позира с фланелка със своето име и №99. Той вече очаква да се включи към подготовката на тима за следващия сезон.

Трансферът на бразилеца от Лудогорец в 18-кратния шампион на Белгия е най-скъпият в историята на българския футбол. Счита се, че е на стойност от 8 милиона евро. „Орлите“ запазват 12,5% от трансферните права на Игор Тиаго.

Според информации от белгийските медии, Брюж вече е поставил откупна клауза от 30 милиона евро в договора на нападателя. Това означава, че ако се намери желаещ да плати въпросната сума, в касата на Лудогорец ще постъпят нови 3,75 милиона евро.