Книгата "Стефан Аладжов - Рицарят на шпагата", написана от известния спортен журналист Румен Пайташев, беше представена днес. Тя е посветена на рекордьора по мачове в Левски.  Бранителят има зад гърба си 14 сезона и 463 официални двубоя със синия екип във всички турнири. Аладжов е петкратен шампион и пет пъти носител на Купата на България. През 1970 година е удостоен с приза  „Футболист на годината“.

В книгата Стефан Аладжов разказва за кариерата си и интересни случки с екипа на "сините". Той е играл редом до едни от най-великите футболисти в историята на клуба.

"Имам удоволствието да бъда автор на книгата за един от легендарните футболисти в историята на Левски - Стефан Аладжов. В продължение на цели 14 години той е неизменно верен на синята фланелка. През този период стана 5 пъти шампион и 5 пъти носител на Купата на страната.

Той имаше своя запазена марка - неговият шпагат. Все едно с пинсети отнемаше топката от нападателите. Аладжов изигра паметни мачове в Европа - срещу Милан, Аякс, Барселона, Атлетико Мадрид и Реал Мадрид. Стефан има и 30 мача с националната фланелка, като взе участие на две световни първенства. През 1970 г. беше обявен за футболист №1 на България", коментира на представянето авторът на книгата Румен Пайташев, който е и уредник на музея на ПФК Левски. 

На събитието присъства и собственикът на Левски Наско Сираков.




снимки: Startphoto.bg