Новата книга на футболния статистик Ангел Ганцаров „90 години Футболен клуб Етър” вече е на пазара. Представянето й беше в книжарница „Хеликон” във Велико Търново в присъствието на много гости. Сред тях бяха бронзовият медалист от САЩ`94 Илиян Киряков, ветеранът Илия Великов, който е сред създателите на футболния тим на завод „Ивайло”, спечелил през 1957 г. градското първенство на В. Търново, чиито разказ е намерил място в книгата.

Проявата бе открита по атрактивен начин от управителя на книжарницата Стефка Чернева, която се появи с виолетов футболен екип и съдийска свирка, пише sport-vt.com. Тя приветства гостите, а книгата бе представена от спортния журналист Анатоли Петров, който определи труда на Aнгел Ганцаров като „колосален“, защото книгата е събирана в продължение на 45 години ред след ред, гол след гол, снимка след снимка. В процеса на работа авторът е стигнал до интересни находки като първата емблема на Етър от 1924 година.

За работата си по книгата разказа и самият Ангел Ганцаров. Той поясни, че в 318 страници е представена цялата историята на великотърновския футбол от донасянето на първата топка под Царевец преди 105 г. до наши дни. Има много статистика и над 500 снимки, както и обемно цветно приложение. Публикувани са спомени на един от основателите на ФК Етър Никола Илиев, предоставени на Ганцаров от внука му. Той му е дал и първата оригинална емблема на Етър, направена върху лист хартия с туш. Читателят ще намери и интервюта със Стефан Дамянов, играл за етърци от 1936 до 1938 г., както и тези на Веселин Бъчваров, носил виолетовата фланелка от 1939 до 1946 г. Изданието е в два варианта – с мека и твърда подвързия, и вече може да бъде намерено на книжния пазар.