Локомотив (ГО) представи официално новия си старши треньор и новите попълнения за предстоящия сезон. „Клубът в момента е в идеална позиция от финансова и организационна гледна точка. Вече сме в „Б“ група, нямаме финансови задължения. 10 г. Локомотив не е бил в професионалния футбол, но мястото му е точно тук. Благодаря на хората, които ни помагат“, заяви президентът Бончо Генчев пред sport-vt.com.

Той представи новия треньорски екип – Сашо Ангелов с помощник Милчо Сирмов, а Ценко Гавазов остава да помага на щаба. „Надявам се с опита на Сашо да вървим нагоре, работата му в Етър бе отлична, с млад отбор той държа в напрежение останалите конкуренти до края“, каза Генчев.

Новият треньор обяви, че е разочарован от отношението на Етър, а офертата от Локомотив е приел почти веднага. Съставът още не е комплектован и е възможно да има още напускащи и нови футболисти, но на 2 август ще бъде в идеално състояние, увери той.

Радослав Рашков от Любимец, Мариян Иванов, Тодор Чирпанов и Николай Иванов от Етър, Йордан Апостолов от „Ботев“ (Вр), Добромир Петров от Видима и Илия Карапетров от Пирин (ГД) са новите попъления.

На проби в тима засега са Пламен Илиев от Спартак (Пл), Атанас Димитров от Банско, Николай Илиев от Калиакра, Радослав Байчев от Капфенберг Австрия (син на Мирослав Байчев) и Лилян Маринов от спортен колеж на Тотнъм (син на Йордан Маринов).

Напускащите са Йордан Петров, Любо Стефанов, Даниел Панайотов, Ивайло Петров, Тихомир Кънев и Николай Петров. На 16 юли „Локомотив“ играе с Монтана в Тетевен, на 20 юли с отбор от Израел в Правец и на 26 юли с Дунав в Г. Оряховица.

Близо 200 000 лв. ще бъде бюджетът на клуба до Нова година, съобщи Николай Рашков. „До Нова година предвиждаме 190 000 лв. плюс още 5 %, така че е в рамките на 200 000. Ще има и приходи от билети. Следващата календарна година ще се прави нов бюджет, той ще зависи и от представянето на отбора през есенния полусезон. Над 40 души ще се включат като рекламодатели, само от Г. Оряховица. Има и две фирми от В. Търново, които засега няма да обявяваме“, каза Николай Рашков.


Огнян Стоянов допълни, че във вторник е имало среща, инициирана от кмета инж. Добромир Добрев. Повечето от рекламодателите ще участват с неголеми средства, като основната част от бюджета ще се поеме от 4-5 големи фирми. От досегашната субсидия на Обшинския съвет има още останали 27 000 лв., с които ще се обезпечи подготовката, но предстои да бъде гласувана допълнителна субсидия от Общинския съвет.
Реклама