Архитектурен екип, начело с инж. Никола Балджиев представи плановете за изграждане и реконструкция на стадион "Локомотив" в парк Лаута тази вечер. Презентацията събра над 100 фена на отбора, пише сайтът на феновете на „черно-белите” Lportala.net.

"Не всеки ден в България се строи стадион. За мен и екипа ми е голямо предизвикателство да участваме в изграждането му и си пожелавам след 2-3 години да се радваме на съоръжението, което ще ви представим днес. За мен усещането е и по-специално, защото участвам в изграждането на стадиона, на който съм фен от дете." обърна се към запалянковците инж. Балджиев.

Той обяви, че по план стадионът ще бъде поетапно изграждан, реконструиран и въвеждан в експлоатация и това няма да попречи на него да се играят футболни срещи през този период.

В проекта си екипът от архитекти е заложил съоръжение с 14 500 седящи места, фен-трибуна за 2650 души, 16 търговски обекта, 12 офиса и също толкова съблекални, 6 спортни зали, както и три медицински пункта. Предвидени са около 700 парко места, като около 100 са заложени под гостуващия сектор. По настояване на клубния президент Коко Динев са запланувани девет VIP студия, снабдени с индивидуални входове, санитарни възли, вентилация и климатизация. Предвижда се и медиен център, с включена зала за пресконференции, коментаторски боксове и телевизионно студио.

Източната трибуна, граничеща с тренировъчните игрища ще има съблекални за юношеските формации. Предвидено е осветление и козирка, която ще покрие над 75% от трубините. Дължината й е 22 м. и се предвижда да бъде изградена от материала политетрафлуроетилен, който е съобразен с иновациите в съременното строителство, обяви още инж. Балджев.

По настояване на феновете, капацитетът на фен-трибуната най-вероятно ще бъде увеличен значително, за да може да събира около 4000 ултраса. Потокът от зрители ще има на разположение десет входа, чрез които ще бъдат извеждани на средната височина на трибуните.

Екипът от специалисти отговори на въпросите на развълнуваните запалянковци и всички си пожелаха скоро отново да обменят мнения по реализирането на общата им мечта. И не на последно място - скоро на Лаута да закипят строителни дейности.

"Проектът е идеен, в състояние сме да подготвим работния план за 6 месеца. Смятам, че е разумно след още един месец този проект да бъде одобрен и от общината, след което да е възможно стартиране на строителството." споделиха още архитектите./БЛИЦ