Тони Велков даде първата си пресконференция като треньор на Черноморец. Той беше официално представен преди първата тренировка на отбора за 2011 година. В брифинга участваха още Душан Буковак, който ще отговаря за трансферите в тима, както и новият сръбски помощник на Велков – Никола Попович, който за последно е работил в Португалия. Най-вероятно в щаба на Черноморец ще се присъедини още един треньор. 
 
„Доста бурно и бързо се случиха нещата, за което благодаря на хората, които взеха това решение – аз да бъда новият треньор на Черноморец. С желанието и настроението, с което говореха с мен ми дава доста сили и ме правят голям оптимист, за това, което трябва да се случи в Черноморец. Днес е първият ми работен ден и се надявам от днес с повече работа и резултати да показваме нивото, които всички очакват”, коментира Велков.
 
 
„С новия ми помощник се запознах днес и веднага започнахме да говорим за работата, която ни очаква, отколкото за местата кой къде е бил. Той може да каже повече за себе си, но може би ще е притеснява от това дали ще го разбирате. Радвам се, че екипа ми изглежда по този начин. Млади хора, амбицирани да се доказват. Тепърва ще се запознаваме с Никола.”
 
„Мисля, че никой от клуба не е дал повод да се спекулира с футболисти като Старокин, Зайц и други. Винаги е добре, когато някаква информация не е подплатена с факти, да не излиза от клуба. От няколко дни си говорим в клуба, че нямаме информация за вас журналистите. Всички наши футболисти са с договори. Ние не можем да вземаме решения и да обявяваме неща, които не са се случили. Бъдете сигурни, че ако има нещо, вие ще го научите навреме. В момента не можем да ви дадем такава информация за отиващи и пристигащи футболисти, защото днес посрещаме целия отбор”
 
„Тренировъчния процес сме го разделили на няколко етапа. Започваме в Бургас. От 20-ти отиваме на лагер в Поморие. От 2 до 14 февруари сме в Анталия, след което ни предстои подготовка за първия ни мач. Знаете, че след завръщането ни от Турция ще имаме още една контрола, която ще е последна през подготвителния период.
 
Ще има нови момчета от Поморие. За вас обаче, ако са нови, то за нас не са. Точно в момента не мога да ви кажа каква ще бъде точната бройка на тези футболисти, но засега трима – Бранимир Костадинов, Пехливанов и Филипов, идват в нашия тим. На този етап не мога да ви кажа дали футболисти от Черноморец ще отидат в Поморие”, завърши доскорошният треньор на Миньор.