Футболен празник предстои на 6 август на стадион "Ивайло", с който официално ще бъде представен съставът на Етър за новото първенство в Западната "Б" група. Делегация от Сърбия с два отбора пристига във Велико ТЪрново по споразумение с ръководството на великотърновския клуб.

От 18:00 часа на градския стадион настоящният тим на Етър ще срещне сръбския Синджелич (Ниш). Преди срещата ще бъде и официалното представяне на "виолетовите". Синджелич е сред водещите клубове в сръбската Първа лига, като в последното първенство завърши на пето място. Играе с бели фланелки с две черни ивици, черни шорти и чорапи. Президент на клуба е Драган Джорджевич, а треньор - бившият играч на ЦСКА Саша Мъркич. Голмайстор на втородивизионния тим е Йован Йованович, завършил сезона с 9 гола.

Преди тази среща на стадион "Ивайло" от 16:00 чaса обаче предстои още по-любопитен двубой. Национална формация на ветераните на Сърбия ще срещне ветераните на Етър. Гостуващата делегация ще бъде водена от президента на Футболния съюз на Сърбия или неговия вицепрезидент, в нея са включени кметът на гр. Ниш и други официални гости.