Ръководството на Нефтохимик покани всички журналисти и фенове на първата тренировка на отбора за 2011 година, която е насрочена за утре (понеделник) от 10 часа на стадиона в Долно Езерово.

Преди старта на занимание ще бъдат представени новите собственици на клуба, както и новите попълнения в отбора. Нефтохимик (Бургас) завърши на 2-о място през есенния дял в Югоизточната "В" група, а преди няколко дни обяви смяна на собствеността.

Бизнесменът Николай Филипов влиза във владение в клуба със своя партньор Валентин Каравълчев от утре и ще говорят за бъдещите си планове пред журналистите и феновете.

Филипов са занимава със скрап и метали. Негов е и рибарникът в Звездец. Занимавал се е още  със земеделие и хотелиерство. Той е и собственик на веригата магазини "Хенди". 40-годишният бургазлия откупи акциите на клуба от досегашният бос Георги Танев.

Николай Филипов е завършил Английска езикова гимназия в Бургас и електроинженерство в МЕИ, и мениджмънт в УНСС - София. Работил е като митнически инспектор. Любопитен факт е, че е бил съпруг и на депутата от "Атака" Калина Крумова. Той я взема преди 7 години, когато тя е само на 18. После се разделят, но без драми и винаги са били в приятелски отношения. Двамата имат син, който е голямата слабост на красивата Калина.

Със сигурност към двамата футболисти от Равда - вратарят Стоян Стоянов и централният защитник Цветан Канелов, вече може да бъде причислен и полузащитникът Момчил Желев, който се завръща в родния си клуб. Първа тренировка с мъжкия състав ще направи и 16-годишният Николай Панайотов от школата на "шейховете", който играе като офанзивен халф. /БЛИЦ