Преговорите между ЦСКА и Гриша Ганчев са стопирани, съобщава "Тема Спорт". Преди два месеца босовете на "червените" Димитър Борисов и Иво Иванов заявиха, че водят разговори за влизачнето на Ганчев в клуба. Оттогава обаче няма никакво развитие, тъй като двете страни не са контактували.

Нови преговори между тях може да има чак след края на сезона. До голяма степен нещата зависят и от изборите, които ще се проведат на 12 май. Известно е, че голяма част от футболните босове в България са зависими от политическата обстановка в страната и резултатите от вота са от изключителна значимост за бизнеса на определени олигарси.

Точно преди година по това време "Титан" и Ганчев за първи път преговаряха за влизането на боса на Литекс в ЦСКА. През месец май 2012-та те вече бяха постигнали принципно споразумение, с поред което собственикът на ловчанлии трябваше да придобие 50% от собствеността на "армейците". Той нямаше да плаща нищо за акциите, но в замяна на това щеше да доведе на "Армията" всички конвертируеми футболисти на Литекс. В последствие обаче всичко се разпадна заради проблемите с държавата, които имаше финансовият благодетел на "оранжевите".

На този етап вероятността Ганчев да влезе в ЦСКА през лятото е да управлява заедно с "Титан" е минимална. Ситуацията обаче може да се промени в края на май. Важно е да се уточни, че едно от основните условия на бизнесмена е той да има последната дума по всички значими решения. Другото е, че той не иска да влиза в клуба, ако той има повече от 3 милиона лева дългове. А задълженията на 31-кратните шампионите към днешна дата значително надвишават тази сума.