Фен на Черно море, живеещ в Белгия, дари уникални фланелки на първия шампион на България по футбол - Владислав. На екипите са изписани имената на първенците от 1925 г. Те ще бъда предоставени на наследниците на легендарния варненски клуб, донесли историческата шампионска титла на страната.

Френетичният привърженик на „моряците“ д-р Огнян Калинов подчерта, че през онези времена фланелките са били без имена и номера, но за да се подчертае паметта на онези славни футболисти от Владислав, символично е поставено името и номера на всеки един играч.

Фланелките са с имената на Здравко Янакиев, Любен Митев, Петър Христов, Георги Георгиев, Борис Ставрев, Иван Булгаков, Андрей Иванов, Егон Терцета, Кръстьо Петров, Алекси Алексиев и Димитър Димитриев.

Ако през 2015 г. се навършиха точно 90 години от спечелването на Царската купа от Владислав, то през следващата, клубът отново има забележителен юбилей. На 3 април 2016 година ще се честват 100 години от основаването на легендарния и емблематичен за българския футбол клуб. Както е известно, след 9 септември 1944 г., Владислав се обединява с Тича под името Тича-Владислав 45.

"А" ГРУПА - СЕЗОН 2015/2016

КУПА НА БЪЛГАРИЯ - СЕЗОН 2015/2016