Първият мач за годината на Ботев (Bpаца) бе прекратен заради скандал. Врачани водеха с 2:1 на подвизаващия се в "А" областна група София Елит до 86-ата минута, когато след грубо влизане на Радослав Симеонов нервите на Бойко Величков не издържаха, пише "Тема спорт".
 
Треньорът нахлу на терена, за да търси обяснение от полузащитника за грубия фаул. 24-годишният футболист не остана по-назад и атакува словесно бившия футболист на Локомотив (София) и помощника му Иван Пасков. Покачването на страстите принуди главния рефер да сложи край на срещата.
 
Иначе врачани използваха контролата, за да дадат по-голям шанс на юноши и дошли на проби играчи. При една от малкото си възможности в 16-ата минута “Ботев” стигна до гол. Юлиян Ненов напредна и центрира остро, Румен Рангелов се извиси в наказателното поле и с глава откри резултата. Много деен в предни позиции за врачани бе Даниел Васев. Каращият проби талант покриваше голям периметър и бе в дъното на всичко по-интересно в офанзивен план. В 57-ата минута Калоян Цветков се възползва от разредената защита на Елит, напредна и с плътен удар направи 2:0.
 
Малко по-късно Радослав Симеонов намали резултата. Полузащитникът стори това от дузпа за наруше­ние срещу Парушев. Следващата контрола на Ботев (Bp) е срещу Чепинец (Велинград) в събота от 14:30 часа в Требич.