Етър ще играе от новия сезон в Източната “Б” група по решение на БФС, съобщава официалният сайт на клуба. Днес от 14:00 ч., в централата на БФС, ще се тегли жребият за сезон 2011/2012 г., като великотърновският тим ще бъде поставен в урната с отборите от Изтока.
 
С това си решение БФС спасява формата на двете “Б” групи, след като Западната се оказа с 11 отбора, а Източната – с 9. Етър обяви, че детско-юношеските отбори остават да играят на Запад, тъй като са админстрирани от Зоналния съвет на БФС за Северозападна България, чието седалище е тъкмо Велико Търново.
 
Клубът опровергаха твърденията, че няма да участва в новото първенство поради липса на бюджет и състезатели. Етър отговаря на всички условия за “Б” група, в близките дни ще стане ясно и кой ще бъде старши треньор.
 
Съставът ще бъде подсилен от състезатели от сателитния Спарта (Самоводене), за който засега информацията е, че отлага началото на подготовката си и вместо на 4 юли ще стартира седмица по-късно. Дотогава ще приключат и разговорите с потенциалните инвеститори, както и ще има повече яснота за бюджета, бъдещето и целите на великотърновските отбори./БЛИЦ