Лудогорец е получил ултима­тум за победа над "Левски". Треньорът Едуард Ераносян е дал нареждане на футболисти­те си да атакуват от първа­та минута на "Герена". Идеята на специалиста е столичани да бъдат натикани от самото начало в собствената си поло­вина и да не им се даде шанс да използват домакинското си предимство.

В плановете на Eдо не влиза нищо друго освен три точки в столицата. Зато­ва той ще пусне подчертано офанзивна единайсеторка. Това означава, че младокът Александър Васи­лев няма да попадне сред ти­тулярите. На върха на атака­та ще бъде острието Клаудиу Кешеру. Румънецът се намира в много добра форма и от ид­ването си в Разград е реализи­рал 5 гола в 7 мача. Зад него ще действа звездата Марселиньо. На десния фланг ще бъде вкара­лият два пъти в контролата срещу Астра Гюргево (3:1) Джонатан Кафу, който се раз­писа и срещу Литекс за първен­ството, а вляво ще стартира Върджил Мисиджан. Холан­децът бе оставен на пейката от Ераносян в последните два мача с Литекс и Черно море, но този път на „Герена" ще по­падне сред единайсетте. Това означава, че Лудогорец ще изпълни правилото един българин до 21 години да започне с включването на 18-годишния Венцислав Керчев.

Ръководството е мотивира­ло допълнително футболисти­те за успех на „Герена" с високи премии. Това не е изненадващо, тъй като победа ще прати Лу­догорец на върха на две точки пред "Левски". Евентуален слаб мач в София може да доведе до треньорска смяна независимо дали до нея ще се стигне чрез оставка или уволнение.

"А" ГРУПА - СЕЗОН 2015/2016

КУПА НА БЪЛГАРИЯ - СЕЗОН 2015/2016