Пресаташето на БФС Павел Колев заяви, че не реди състава на националния отбор. Както е известно, през последните дни, той бе нападнат от Иван Вуцов и Венци Стефанов за това, че избира вместо Лотар Матеус кои футболисти да се викат и да играят в държавния тим.

"Истината е, че от 6 месеца съм и тийм мениджър на националния. Това е задължителен пост в съвременния футбол. Занимавам се с протоколите, кой ще играе, съобщавам кой ще бъде сменен. Този пост явно не е много ясен на Иван Вуцов. Всеки може да твърди каквото си иска. Мога да кажа много неща за Вуцов, но няма да го направя. Аз съм никой. Занимавам се с бюрокрация. Технократ съм. Владея доста чужди езици, затова съм назначен на този пост. Извършвам смените на играчите по време на мачовете, но чисто технически. Не казвам кой да влезе или кой да излезе. Нямам компетенцията да се меся в спортно-техническите въпроси", коментира пред "България днес" Павел Колев.

"Матеус не се съветва с мен за състава. Комуникирам с делегатите и хората на УЕФА. Предавам изискванията им на играчите. Уча се от администратора Сашо Динев, който толкова години е в отбора. Другата длъжност, която изпълнявам, е да съм шофьор на Матеус", споделя още пресаташето на БФС.

Селекционерът държеше отборът да има тийм мениджър още в началото на работата у нас. Подобна длъжност в германския национален тим заема легендата Оливер Бирхоф.