"А" група ще изгърми с 1,625 милиона лева от телевизионните права. Това са парите от третия транш, който трябваше да бъде преведен от btv action до вчера. Явно обаче клубовете ще трябва да пият по една студена вода.

Твърди се, че има писмо от телевизията, в което се съобщава, че клубовете се глобяват със 790 000 лева. В момента обаче в БФС няма никой, който да потвърди или отрече новината, пише "7 дни спорт". Половин милион е глобата, за това че отборите пускат на стадионите си камери и на други телевизии. Още 200 хиляди е неустойката за мача Черноморец - Сливен от есента. 90 хиляди са за други по-дребни глоби. Остават още 835 хиляди, но и те няма да бъдат преведени, заради факта, че до 28 февруари не са били стартирани преговорите за подновяването на договора.

Така от предвидените 7 милиона, клубовете до момента са взели 3,675 милиона. Авансово 1,4 милиона са отишли за БФС и за фирмата на Вальо Михов СВ-РСА. Още 200 хиляди бяха удържани за неиграния мач Калиакра - "Левски". Утре шефовете на ПФЛ ще имат събрание по въпроса и се очаква да вдигнат вой до небесата по този повод. /БЛИЦ