Капитанът на Лудогорец Емил Гъргоров беше избран за Спортист на Разград за 2011 година. Бадема получи наградата с почти пълно единодушие в деветчленната комисия. Изборът му е прецедент в историята на класацията. От 1962 година насам той е първият футболист, който печели отличието. Най-много представители на борбата, леката атлетика, стрелбата с лък и колоезденето са били победители досега.

На второ място остана друг халф на лидера в "А" група - Станислав Генчев. Място в класацията намериха още Светослав Дяков (четвърти) и Йордан Минев (седми).

Десетката попълниха боксьорът Стилян Костов (трети), колоездачът Мирослав Минчев (пети), борецът Нурхан Ибрям (шести), 16-годишната състезателка по борба Айнур Ахмед (осма), шахматистът Ивайло Енчев (девети) и състезателката на стрелба с лък Росица Николова (десета).

С абсолютния брой точки за отбор на годината беше определен мъжкият отбор на ПФК Лудогорец, който е есенен първенец в "А" група, а за треньор на годината - наставникът на шампионите Ивайло Петев.

За най-перспективен млад състезател е обявен 13-годишният борец в категория до 42 кг. Теоман Ибрахим.

Награждаването на победителите е насрочено за 15 декември.