Българският национал Валери Домовчийски продължава да е център на внимание от началото на сезона във Втора Бундеслига. Нападателят вкара нов гол при вчерашната победа на Херта над Гройтер Фюрт с 2:0. Това бе четвърти гол от девет мача началото на сезона за българина.

“Това бе своеобразна премиера за Валери Домовчийски - целият отбор, включително талисманът Хертиньо, ръкопляскаше, а осемте хиляди фенове на източната трибуна скандираха "Домо, Домо, Домовчийски". И всички гледаха българина, който изглеждаше като изненадано дете на рождения си ден. Нападателят никога досега не е събуждал такива емоции сред феновете. В мача с Гройтер (Фюрт) Домовчийски спаси домакините при поредния им опит за гол в 76-ата минута”, пише “Берлинер Моргенпост”.

“Чаках топката в наказателното поле и се получи добре", разказа по-късно Домовчийски.

Скандирания “Домовчийски” досега не е имало, въпреки че българинът е в Херта от 2008 година. Нападателят винаги е бил определян като суперталант, но така и не можа да докаже това по време на предишните си сезони в Берлин.

“Еуфорията на феновете след последния съдийски сигнал остави Домо без думи. Тези неща са съвсем нови за него. Българинът се чудеше и радваше. А дали е разбрал текста на песента? "Още се уча", призна той./БЛИЦ