Агенция БЛИЦ ви припомня последния мач между Черно море и ЦСКА във Варна, който изигра решаваща роля за крайното класиране през миналия сезон.

Черно море изигра решаваща роля в борбата за титлата през миналия сезон. Варненци победиха ЦСКА с минималното 1:0 в мач от 27-ия кръг. Преди мачовете от този кръг ЦСКА бе лидер с 62 точки, Левски бе на второ място с 61. Поражението във Варна обаче свали “червените” от върха и изкачи там “сините”, които не го изпуснаха и завоюваха шампионската титла. Единственото попадение в двубоя реализира бившият играч на ЦСКА Йордан Юруков в 7-ата минута. След това Кривия изпусна дузпа, а същото направи и Здравко Лазаров за “червените”. Електричката се подхлъзна и прати топката над вратата.

Поражението бе второ поредно за ЦСКА, след като в предишния 26 кръг отборът загуби и от Левски във Вечното дерби с 0:2.

След края на мача треньорът на ЦСКА Любослав Пенев нападна съдията Христо Ристосков и го обвини, че той е бил виновен за поражението.

“Загубихме заради съдията, това е отговорът, безобразен съдия, това не е рефер, той опорочава футбола. Не съм съгласен за много ситуации. Ако имат пет дузпи, нека да се свирят, ако има жълти картони, да ги дава. А не да ходят със слушалки в ушите като космонавти”, изригна тогава наставникът на “червените”./БЛИЦ