Няколко президента на български клубове са бесни на Боби Михайлов. Причината е изхвърлянето на техните клубове от професионалния футбол. БЛИЦ публикува първи имената на осемте отбора, които не получиха лиценз за “Б” група и от есента трябва да се състезават сред аматьорите.

В Западната “Б” група без лиценз останаха Рилски спортист, Марек, Локомотив (Мездра) и Балкан (Ботевград). На Изток без лиценз са Спартак (Варна), Свиленград, Шумен и извадения по-рано през годината Ботев (Пловдив).

БЛИЦ научи, че двама от босовете – Йордан Андреев (Марек) и Юри Галев (Рилски спортист) са бесни на решенията на БФС и в частност на апелативната комисия, пред която са обжалвали решението на лицензионната. Двамата добре познати футболни ръководители се канят да извадят на светло редица нередности на българския футболен съюз.

”От понеделник започваме Боби Михайлов, няма да го оставим на мира. Извадиха ни само, за да си намалят групите и да си наредят нещата. Ще го съсипем”, заканиха се част от пострадалите футболни босове. Те изчакват официалното оповестяване на имената на осемте отбора без лиценз. Президентът Михайлов заяви, че отборите имат време около седмица да решат проблемите си и евентуално да бъдат допуснати до участие в “Б” групите.

БЛИЦ научи обаче, че едва ли ще се стигне до подобен развой, тъй като всички президенти са били уведомени, че каквото и да направят, много трудно ще успеят да върнат тимовете във втория ни ешелон. Единствено има минимален шанс за Локо (Мездра) на Запад, както и за Свиленград на Изток./БЛИЦ