Със своите 8 години начело на БФС, президентът на централата Борислав Михайлов се нарежда в престижна класация на най-дълго управлявалите национални федерации президенти на Стария континент. Ако Боби спечели изборите, то мандатът му ще е до 2017 година, с което той ще се нареди сред истински динозаври в своето поприще, пише “Преса”.

Безспорен лидер в това отношение е шефът на футбола в Сан Марино  Джорджо Крешчентино, който заема поста си от 1985 година. На второ място е босът на испанския футбол Анхел Мария Вияр. Той печели изборите през 1988 година и оттогава не изпуска властта. Призовата тройка допълва румънеца Мирча Санду, който има 23-годишен управленски стаж. Той е наричан Кръстника заради своето творческо дълголетие. Този мафиотски прякор обаче повече подхожда на ръководителя на арменския футбол Рубен Айрапетян, който властва от 2002 година.

В негово заведение през 2012 година са пребити петима военни лекари, един от които издъхва. В Армения са убедени, че зверството е дело на охранителите на футболния началник. От 2002 година ръководи футбола в страната си и датчанина Алан Хансен. Именно срещу Дания на българския национален отбор предстои да изиграе важен мач от световните квалификации през седмицата в Копенхаген.