Скандали съпътстваха контролата на Славия с Анжи (Махачкала) и тя бе прекратена в 58-ата минута, когато "белите" водеха с 2:1. Дебют за новата в руския елит направи Юсуф Рабех. Скандалният марокански защитник игра цялото първо полувреме и получи жълт картон. Тодор Тимонов не взе участие в проверката.

В 58-ата минута украинският съдия взе решение да прекрати срещата. Причината бе невъздържаното поведение на руснаците. Те първо нападнаха Франсиско Алберони, който вкара втория гол за Славия и първи за него с бялата фланелка. От щаба на Анжи искаха отмяна на попадението, тъй като Алберони не бил спрял да играе, а на тревата лежал противников футболист. Появилият се в 46-ата минута в игра за руснаците - Могамедов-младши, син на клубния президент, отказа да напусне терена, въпреки че му бе показан червен картон. В този момент руснаците тръгнаха да бият рефера. Цялото ръководство на Анжи начело с президента на клуба Магумед Султан Магомедов също опита да линчува съдията, удряйки го с юмрук. Бурната реакция на боса на руснаците бе продиктувана от червения картон, който получи синът му. Защитникът се появи в игра на почивката, заменяйки бившия Рабех.

При разразилото се меле наставникът на Славия Вили Вуцов за малко също не пострада. Треньорът на "белите" се опита да потуши скандала, но за сметка на това също бе нападнат от Магамедов. Вуцов обаче успя да се измъкне невредим, след което бе даден край на срещата.

Малко преди почивката Николай Дюлгеров бе отстранен от игра за втори жълт картон и мястото му зае Николай Петров. Следващата контрола на Славия е предвидена за събота - срещу Металист (Харков), който е трети в класирането на украинския елит. /БЛИЦ

СЛАВИЯ - АНЖИ (Махачкала, Рус) 2:1
1:0 Жозе Жуниор (10-дузпа), 1:1 Кобе (45), 2:1 Франсиско Алберони (55)

Съставът на Славия: Райс Мболи, Борислав Георгиев, Стив Ренет (46-Йордан Петков), Мочалин, Александър Томаш, Николай Дюлгеров (39-Николай Петров), Джунейт Яшар, Илия Илиев (46-Франсиско Алберони), Петър Димитров, Даниел Пеев, Жозе Жуниор (46-Дениран Ортега)