Президентът на новака в Първа лига Арда (Кърджали) Петър Пешев ще се срещне със собственика на Аталанта Антонио Перкаси. Това ще стане по време на двудневната визита на Пешев в Италия, за където заминава в неделя. Целта на посещението е подписване на договор за сътрудничество между новака в Първа лига Арда и направилия истински фурор в последния сезон тим на Аталанта (б.р. - завърши трети в Серия "А" след Ювентус и Наполи).

Предвижда се треньори и методисти от Академията на италианския клуб да пристигнат в Кърджали, където да обучават колегите си от ДЮШ на ПФК Арда.

Футболната академия на Аталанта се слави като една от най-добрите в Италия. Тя развива много успешно талантите си, както и млади футболисти от чужбина, след което продават играчите в грандове - Милан, Интер и други.

Само за последните години Аталанта направи следните трансфери на свои юноши: Роберто Галярдини, 1994 г. – юноша на Аталанта, играл при мъжете, сега е в Интер; Матиа Калдара, 1994 г. – юноша на Аталанта, играл при мъжете, сега е в Милан; Франк Кесие, 1996 г. – юноша на Аталанта, играл при мъжете, сега е в Милан; Муса Бароу, 1998 г. – юноша на Аталанта, сега е в мъжкия отбор; Алесандро Бастони, 1999 г. – юноша на Аталанта, играл при мъжете, сега е в Интер.

Бъдещото сътрудничество между Арда и Аталанта  е поредното доказателство за професионалната работа в клуба от Кърджали, както и високите резултати постигнати в последните две години в родния футбол.

Следете с БЛИЦ СПОРТ: Лятна подготовка 2019